Alafosslopi 0053 Bruin (Istex)

Lopi Alafosslopi 0053 Bruin is een 100% IJslandse wol.  Het is een stevige stoere draad die in het begin wat stug aanvoelt.  Door het verwerken en dragen wordt de wol steeds zachter en soepeler.  Eén draad Alafosslopi is gelijk aan twee draden Lettlopi.

Artikelnummer: 1520
Aantal: 9

Alafosslopi 0053 Bruin

 

Alafosslopi 0053 Bruin is een 100% IJslandse wol.  Het is een stevige stoere draad die in het begin wat stug aanvoelt.  Door het verwerken en dragen wordt de wol steeds zachter en soepeler.  Eén draad Alafosslopi is gelijk aan twee draden Lettlopi.

Het IJslandse schaap is uniek in zijn soort en levert een prachtige wol.  De vacht van deze schapen bestaat uit twee lagen, elk met een verschillend soort wol. De waterbestendige buitenkant heeft lange glanzende vezels, terwijl de fijne en zachte binnenste vezels buitengewoon goed isolerend werken. Het garen is door het IJslandse klimaat dan ook zeer warm, stevig en waterdicht, hierdoor voelt het in eerste instantie een beetje stug aan, maar Lopi garens wordt tijdens het verwerken en het dragen zachter. Het productieproces wordt zo milieu vriendelijk als mogelijk uitgevoerd.  De draad heeft een prachtige kleurschakering wat het combineren van kleuren uiterst levendig maakt. Hier brei je ademende en warme winterkleding van, mutsen, handschoenen, sjaals en natuurlijk ook de prachtige IJslandse truien.  Bij een goed onderhoud is deze wol zo sterk dat je trui een leven lang mee gaat.

 

Specificaties voor de Lopi Alafosslopi 0053 Bruin : 

 

  • Breinaalden : 6,00 mm - 6,50 mm
  • Gewicht : 100 gram
  • Looplengte : 100 meter
  • Samenstelling : 100% IJslandse Wol
  • Trui maat 38-40 : 15 bollen
  • Steken : 13 steken = 10 cm
  • Alafosslopi 0053 Bruin: 100% IJslandse wol
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »