Lettlopi 0867 chocolate heather (Istex)

Istex Lettlopi 0867 chocolate heather is een 100% IJslandse wol.  Het is een stevige stoere draad die in het begin wat stug aanvoelt.  Door het verwerken en dragen wordt de wol steeds zachter en soepeler.  Twee draden Lettlopi zijn gelijk aan één draad A

Artikelnummer: 1522
Aantal: 10

Istex Lettlopi 0867 chocolate heather

 

Istex Lettlopi 0867 chocolate heather is een 100% IJslandse wol.  Het is een stevige stoere draad die in het begin wat stug aanvoelt.  Door het verwerken en dragen wordt de wol steeds zachter en soepeler.  Twee draden Lettlopi zijn gelijk aan één draad Alafosslopi.

Het IJslandse schaap is uniek in zijn soort en levert een prachtige wol.  De vacht van deze schapen bestaat uit twee lagen, elk met een verschillend soort wol. De waterbestendige buitenkant heeft lange glanzende vezels, terwijl de fijne en zachte binnenste vezels buitengewoon goed isolerend werken. Het garen is door het IJslandse klimaat dan ook zeer warm, stevig en waterdicht, hierdoor voelt het in eerste instantie een beetje stug aan, maar Lopi garens wordt tijdens het verwerken en het dragen zachter. Het productieproces wordt zo milieu vriendelijk als mogelijk uitgevoerd.  De draad heeft een prachtige kleurschakering wat het combineren van kleuren uiterst levendig maakt. Hier brei je ademende en warme winterkleding van, mutsen, handschoenen, sjaals en natuurlijk ook de prachtige IJslandse truien.  Bij een goed onderhoud is deze wol zo sterk dat je trui een leven lang mee gaat.

 

Specificaties voor de Istex Lettlopi 0867 chocolate heather : 

 

  • Breinaalden : 4,00 mm - 5,00 mm
  • Gewicht : 50 gram
  • Looplengte : 100 meter
  • Samenstelling : 100% IJslandse Wol
  • Trui maat 38-40 : 14 bollen
  • Steken : 18 steken = 10 cm
  • Istex Lettlopi 0867 chocolate heather: 100% IJslandse wol
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »